Tilbage til livet efter kræft

Refugium for par i Spanien

Genforen parforholdet efter kræftforløbet. Kom ud af forfrysningerne og få varme og nærvær tilbage

7 dages eksklusivt refugium, hvor vi arbejder med nærvær, mening og livsenergier. Formålet er at få sluppet hvad kræftforløbet har haft sat af frygt og afstand. Og smelte forfrysningerne så der kan åbnes for et nærværende og meningsfuldt liv.

“Tag med til sydlige Spanien, på den skønneste farm i bjergene,
hvor der tidligere har været presset druer, og dyrket oliven”.

Et kræftforløb tærer rigtig meget på ens energi. Det kan have føltes som at holde vejret. Og naturligt nok holdt krampagtig fast i kontrollen, med neglene fast i livet. På den anden side af overlevelsen, hvor livet endelig kan genoptages som normalt igen, har forestillingen oftest været at; det bliver så godt!

Men vi har i kræftforløbet mere eller mindre været lukket “nede”, og behovene har været sat i parentes, og “liv, leg og lyst” været skubbet ud af ligningen – til senere.

Vi formodede og forventede, at når vi engang endelig ville få raskmeldingen, så vil vi være lykkelige, og have det rigtig godt.

Men det er faktisk ofte sådan, at efter kræft er det ikke ualmindeligt at der opstår en fornemmele af tomhed.

Lykken og de store følelser er ikke lige til at mærke, og samtidig kan vi også have brug for at reflekteret over vores liv. For vi er et andet sted nu, end før kræften satte ind, og lagde alt ned…

En livskrise og det´ at have snuset til døden, har sat spørgsmålstegn ved det sædvanlige liv.

De eksistentielle spørgsmål om hvad vi skal med livet, er sneget sig ind. Og villigheden til forandring er begyndt at spirre.

Temaet for dette refugium er “tilbage til livet efter kræft!”

Vi arbejder på at fjerne det, som hindrer det dybe nærvær, det kræver for at leve et liv med mening, lidenskab og god kontakt til det autentiske jeg.

Det er i god kontakt, bevidsthed og skærpede sanser, vi bliver opmærksomme på, hvad vi længe har haft lukket ned i overlevelsens navn. Det handler om at turde træde ud i livets lys (igen), og have ønsker og drømme for et liv med masser af ny energi. Og i dette ser vi på, hvordan det kan hænge sammen med alle livets hjørner.

Mere end nogensinde har vi brug for at få reflekteret over livet, for vi kommer aldrig helt tilbage til det liv, vi havde før pandemien, og livet der´ var måske heller ikke bæredygtigt, eller et liv med mening og i lidenskab.
Tiden er inde til at sætte dagsordenen for det liv, vi ønsker, både i arbejde og i kærlighed.

“The Point of Gravity”

Et af de temaer vi arbejder med, er at finde vores “Point of Gravity”, som betyder, at vi er bærdygtige i os selv, som er vores egen væren i verden. At snyde døden og komme gennem kræften, har for mange medført at være blevet fremmede for os selv og hinanden. Det er først når vi slipper vores forsvar, beskyttelse og frygten at vi begynder at kunne være enestående, og kunne stå som den vi inderst inde er, og derfra vælge hvordan det nye liv, skal leves.

 

Livet 360º – Grundværdierne i os

Bag vores frygt ligger vores grundværdier, som er det´ vi i vores autentiske grundbehov ønsker af et nærværende og udbytterigt liv. Når vi først har fat i vores grundværdier opdager vi også vores potentialer, der har det rigtig godt ved at blive sat i spil.

Og god kontakt og nærvær til os selv, følges med oprindeligt nærværd til vores relationer.

Vi arbejder med “De 4 livsarenaer” Hvor intentionen om at komme hjem i sig selv er målet.

Da vi ikke kan have et bedre forhold til vores relationer, end forholdet til os selv, er det en mission at vi hver i sær har en vis portion selvindsigt, og denne indsigt hjælper vi til med at folde ud.

“Værendygtighed”

At være ramt af kræft kan medføre at vi kommer lidt “væk” fra os selv. Som om vi har “mistet” os selv.

I kræftforløbet har vi være i “overlevelse” og allermest tænkt på at “gøre”, men i optimal trivsel skal der også være plads til at “være” – med kontakt til følelser og sanser.

Først når vi bliver den vi er, er det muligt, at vælge!

Vi taler om “Værendygtighed” som betyder, at vi kan sevregulere os. En regulering der fører os tilbage til en dybere ro i os selv.

Vi kan have travlt, vi kan blive følelsesmæssigt påvirket, eller få frygttanker, og trods dette formå at regulere os tilbage til essens-kernen i os selv, på en måde så vi ikke mister os selv.

Hensynet

Den der rammes af brystkræft kommer oftest og uvilkårligt til at tage hensyn til sine omgivelser. F.eks. så skåner hun både sine børn og sin mand. Samtidig forsøger den kræftramte ikke at mærke smertefølelserne, og i beskyttelse af sig selv er, er den kræftramte også på undgåelse af sig selv.

Der sker automatisk det, at den kræftramte kommer til at trække sig væk fra relationerne – til sit hoved. Og det kan føles som en isolation, “kun” at være med sig selv. Paradoksalt nok er det også det samme, der sker for partneren. Af hensyn til den kræftramte vil man ikke belemre den kræftramte med sin egen frygt. Hensynet kan gå hen og blive til en tilstand mellem parret. En elefant i rummet. Overlevelsesstrategier må lade livet, for at skabe mere end blot overlevelse.

Det er tid til at frygtens forfrysninger smelter.

Individuelt- & bevidst arbejde

På kurset får du skabt mod til at slippe den tunge bekymringskåbe, I begge over tid har båret på.

Der skabes retning for et autentisk møde med dig selv og din partner. Og i tillid skabes mod til genforening af parforholdet på et dybere plan.

Der arbejdes på hvad der skal luges ud af gamle mønstre og blokeringer, og på hvordan det fremtidig samliv skal udforme sig i mere nærvær, fortrolighed og med åbent hjerte.

Der vil være tid og plads til at arbejde individuelt og parvis på at blive klogere på de 7 parforholds typer, og ikke mindst sit eget.

Vi ryster fortidens frygt og smerter af, så en ny fremtid med passion og lidenskab kan se dagens lys.

Praktisk

Metoder 

Vi kommer forbi arbejdsmodeller og værktøjer, som alle giver selvindsigt, bevidsthed og ikke mindst forståelse af sig selv, og parforholdet. Om det relationelle og kommunikation. Forståelse af mønstre og ikke mindst ændring af mønstre, og det´ at gå fra overlevelse til trivsel.

Vi tavleundervises og der laves oplæg i plenum. Parvis eller individuelt arbejdes/reflekteres der rundt omkring på matriklen – inde som ude i den skønne natur.

Programmet har målet at blive autentisk og nærværende, og  opnå det mod og selvværd, det kræver at træffe de vigtige valg i livet, hvor et af dem er at leve i nuet.

Program 

 • Morgen svøm el. gåtur i den vidunderlige natur (egen tid)
 • Morgenmad kl. 9.00
 • Kl. 10.00 Undervisning og personligt/parvis arbejde
 • Formiddagspause
 • Undervisning og personligt/parvis arbejde
 • Frokost kl. 14, og siesta til 16.00
 • Undervisning og personligt/parvis arbejde
 • Naturen inddrages
 • Middag kl. 20.00
 • Let aftensprogram/social hygge

Der vil være ekskursion til middelhavet og vi vil tage til by/marked en formiddag og eftermiddag samt spise på en udvalgt restaurant en af aftenerne.

Forkælelse i løbet af ugen og tilberedning af de fleste måltider vil Maria stå for.

Nogle enkelte måltider vil vi lave sammen, til sjov og spas og for samarbejde og fællesskabet.

 • 7 dages program med undervisning
 • Morgenbuffet med alt hvad hjertet begærer
 • Formiddags frugt og snaks
 • Frokost – friske anretninger
 • Eftermiddags frugt og snaks
 • Middag – tilberedt med lokale råvarer
 • Juice, vand, vin og kaffe/the
 • Hvert par tildeles et dobbeltværelse med eget toilet og bad
 • Sparring, feedback og coaching af hvert par
 • Mappe med arbejdsmodeller samt opgaver og øvelser
 • Transport til og fra lufthavnen

Tid og Pris

7 dages eksklusivt kursus og refugium i Sydspanien 20 km fra Malaga lufthavn. 7 dage og 7 nætter.

Forventet dato: Nye datoer på vej

Pris 15.900 kr. pr. person.

I skal selv købe og betale jeres flybilletter. Vi er meget gerne behjælpelige med dette.