INSTITUT FOR
SUNDHED & TRIVSEL

Velkommen til en verden af sunde eksperimenter!

 


Der findes ikke en sundhed for alle, det er heller ikke noget der er rigtigt eller forkert, der er noget der er mere gavnligt end andet.

Gennem de sidste 10-15 år er sundhed blevet til religioner, og ideologier for lægfolk, alle er blevet eksperter, alle har en mening og en fordømmelse på det som ikke høre sig til og falder udenfor ens ”Tro”.
Det er ærgerligt for det gavner ikke sundheden eller livskvaliteten, da det kun skaber usikkerhed og modstand mod nye tiltag og forandringer. Som betyder, at vi så gør det vi plejer at gøre, og så har vi ikke fået skabt den sunde omstilling de fleste ønsker sig.

En krone ud af hundrede bliver brugt på forebyggelse indenfor sundhedsvæsen.
99 kroner bliver således brugt på symptombehandling og til når skaden er sket.

Et sundhedssystem som kun har skabt et samfund der skrænter helbredsmæssige, hvor vi tjekker ind hos læger og kirurger når vi er blevet syge eller ønsker indgreb af skønhedsmæssige årsager. Det skyldes jo at vores sundhedsvæsen er bygget op omkring patologi, altså læren om sygdom. Hvilket jo gør det forståeligt at der findes 8000 diagnoser på sygdom og kun divinationer på sundhed i den sundhedsfaglige ramme.
Vi er nødt til at forebygge og vi er nødt til at tage ansvaret for vores egen sundhed og trivsel.

Vi kan ikke arbejde og leve som vi gør, hvis vi ønsker at leve sundt, økologisk og bæredygtigt.

Ønsker vi da en sundere livsstil? Ja det gør vi!

50% af befolkningen er overvægtige, og 33% af børn under 12 er allerede overvægtige.
25% dør af hjertekarsygdomme, over 50% af dem over 50 år rammes af hjerte-kar-sygdomme, hvor den hyppigste årsag er åre forsnævring, og hjertemedicin er steget med 20% fra 2006 til 2015

Dertil kommer type 2 diabetes, allergier, glutenintolerance, knogleskørhed, kræft, stress, depressioner og alle de angst lidelser, listen er lang og har epidemiske spredning.
Selvfølgelig skal det understreges, at vi bliver ældre end tidligere, og derfor stiger lidelserne som en naturlig afløser af tidlig død. Men det ændrer ikke på at vores kost, vores stillesiddende arbejde, forringede fysiske aktivitet og vores livsstil med Fastfood, Fastlife og ønsker om at være perfekt.

Dertil kommer vores naturlige jeg og vores digitaliserede jeg kun skaber angst og ensomhed og vores tilgang til at være en del af naturen er blevet stærkt reduceret til udflugtsmål.
Sundhed og trivsel er heller ikke bare noget man gør, spiser eller indtager, det er i høj grad også at fjerne noget af det man gør, spiser og i højeste grad, hvem man er, hvilket miljø man er i, og hvem man er sammen med.

Så hvis man ikke har hjertet med, følelserne og sunde relationer, som i den følelsesmæssige og sociale intelligens, så falder vi af, står udenfor det som er sundt og trivsel samt livskvalitet er noget som er udenfor os selv.

Der er mange faktorer der spiller ind, hvilket på den ene side gør sundhed og trivsel kompleks, men på den anden side, giver det en masse knapper at skrue på, og gør vi det ordentligt og har hjertet med og videnskaben i ryggen og naturens og kroppens evner til at helbrede og genskabe med, så er der rigtigt meget der gøres godt.

Velkommen til en verden af sunde eksperimenter.